Boligkøb i ferieperioden: Det skal du være opmærksom på
Der bliver forhandlet boliger hele året – også i ferieperioder som fx sommerferien. Mange år oplever ejendomsmæglere dog, at danskernes boligsøgning bliver sat en smule på standby i sommerferien og begynder igen på den anden side af sommerferien. Er du en af dem, som alligevel er på udkig efter en ny bolig og forventer at lave en bolighandel i ferieperioden? Så læs med her. Her giver vi dig nemlig tips og tricks til, hvordan du skal forholde dig, og hvad du skal huske og være opmærksom på.
Måske har ejendomsmægleren ferie
Ejendomsmæglere er ligesom de fleste andre mennesker ofte på ferie i skolernes sommerferie. Derfor kan du som køber eller sælger opleve, at det er sværere at komme i kontakt med den ansvarlige ejendomsmægler. Alle mæglerne er dog ikke på ferie samtidig, så du kan sagtens forvente at kunne komme i kontakt med en anden. Hvis den ansvarlige ejendomsmægler ikke tager telefonen, kan det være en god idé at skrive en mail. Hvis han/hun er på ferie, vil du typisk modtage et autosvar, hvor der står, hvem du kan kontakte. Da det er ferieperiode kan du også opleve som potentiel køber, der skal på fremvisning, at det måske ikke er den ansvarlige mægler, som fremviser og evt. står for handlen.
Måske har sælgerne ferie
Sælgerne kan også have ferie. Det kan betyde, at en evt. forhandling kan trække lidt ud. Mægleren har ofte sværere ved at komme i kontakt med sælgerne, når de har ferie. Der vil de gerne slappe af, og mange lader telefonen blive på hotelværelset eller i tasken. Hvis I indgår en handel og skal underskrive en købsaftale, kan det også tage lidt længere tid i ferieperioden. Hvis sælgerne ikke har adgang til en computer på ferien, kan det være, at de gerne vil vente med at underskrive købsaftalen, til de er hjemme og kan læse og underskrive. Det er naturligvis ikke sikkert, at det er sådan, men det er vigtigt at være opmærksom på, at det kan være tilfældet.
Rådgivere kan have ferie
Mange købere benytter sig af nogle rådgivere. Det kan fx være en købermægler eller økonomisk eller juridisk rådgivning. Det kan også være, at I vil bruge en byggeteknisk rådgiver. I ferieperioden kan de også være på ferie, hvilket kan påvirke processen en smule, da kommunikationen ofte er mere sparsom i ferieperioder.
4 ting du skal huske ved boligkøb
- Læs købsaftalen grundigt igennem
- Sørg for, at der er udarbejdet en tilstandsrapport
- Sørg for at tegne en ejerskifteforsikring
- Få rådgivning fra fx en byggesagskyndig og en boligadvokat
0 kommentarer